Naar de training

Yes! We gaan het samen doen. Heb je je login-gegevens bij de hand?

Bestel de training hier

Bestel  de PILOT Training via de groene button hieronder. Na de bestelling ontvang je twee emails met factuur en inloggegevens (check ook de spam box).

Log vervolgens in via de bovenstaande oranje login button.

Wat Cesar er van zegt?

Hij zegt: “Samen trommelen kan eigenlijk nooit fout gaan want vals spelen kan niet.”

Op vrijdag 6 augustus in het programma Umberto was Cesar Zuiderwijk te gast, de legendarische drummer van Golden Earring:

Umberto vroeg hem:

“Wat is het van ritme dat dit zoveel mensen pakt? En dat het jou nog steeds pakt, na al die jaren?”

Cesar zei:

“Het is het ritme maken. De vrijheid die het heeft. Je bent behoorlijk vrij want je kunt niet vals spelen (dat klopt, er is namelijk geen melodie, alleen ritme) en dat is een groot voordeel. Je kunt dit met een hoop mensen tegelijk doen zonder al te veel af te spreken. Het zit bijna altijd goed.”

Cesar zou daar even met Koen Herfst gaan drummen. En Koen zat al klaar aan het drumstel.

Umberto: “Wat gaan jullie doen?”

Cesar: “Geen idee”

Umberto: “O jullie gaan elkaar gewoon aanvoelen?”

Cesar: “Ja je gaat zitten, iemand begint en de ander valt in…., ja dat kun je met drums doen. Dat kun je met geen enkel ander instrument doen. “

En dan mag Umberto het ritme aangeven wat ze gaan spelen. En dat klinkt op die tafel al helemaal gaaf. Kun jij het naspelen? Probeer eens. Koen pakt het ritme over en dan gaan ze lossss.

In de training Ritmes in je Rugzak leer ik jou als teamcoach hoe je ritme als basis inzet om je teamoverleg resultaten omhoog te brengen. Dit kun je gewoon aan de vergadertafel doen. Het kan ook op je benen, op notitieblocs, de prullenbak, kopjes, glazen, wat je maar wilt.

Je leert hoe je met ritme iedereen direct op het puntje van de stoel brengt en hoe je ze vindingrijk maakt met eigen grooves.

Ritme is namelijk een wondermiddel!